Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Бузівська громада» (код ЄДРПОУ: 35753436) був реорганізований і увійшов до складу Жашківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Інформація стосовно масовго льоту метеликів!

 

 

 

За данимим головного управління держпродспоживслужби в Черкаській області, на території області  проходить  літ  метеликів    чортополохівки.

            Це денний метелик із розмахом  крил  до 6 см чорно-бурого з рожево-червоними та білими плямами. Гусениці темно-сірі, вкриті шипами  скелетують листя, скріплюючи його павутинками. У роки масової появи, знищивши бур'яни, гусінь відчутної шкоди може завдати рослинам сої, соняшнику, рицини, кукурудзи, овочевих і баштанних культур, іншим, передусім, засміченим посівам.

          На присадибних ділянках не нехтують  айстрами, лавандою, артишоком  тощо.
          При  відродженні і живленні гусениць чортополохівки  (економічний  поріг  шкодочинності  -  1,5-2 гусениці  на 1 рослину)  заселені  шкідником  рослини  рекомендують  обробляти  інсектицидами з   діючою  речовиною  імідаклоприд+ лямбдацигалотрин,  хлорпірифос.

         Обробітки  пестицидами  проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.  Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад, населення села та пасічників. На оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

         При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua