Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Бузівська громада» (код ЄДРПОУ: 35753436) був реорганізований і увійшов до складу Жашківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Оробка агрохімікатами. Пам'ятка землекористувачам

Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських підприємств, фізичних та юридичних осіб, одноосібників та всіх інших, хто займається вирощуванням зернових культур!

Згідно Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Державних санітарних правил Міністерства охорони здоров’я України про «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»,Закону України «Про бджільництво», Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосування гербіцидів, пестицидів та інших агрохімікатів в межах населеного пункту суворо ЗАБОРОНЕНО!!!!!!

Основні правила застосування агрохімікатів за допомогою наземної апаратури:

1. Обприскування вентиляторними і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупно-крапельне).

Застосування гербіцидів із поливною водою шляхом дощування (гербігація) допускається при швидкості вітру до 4 м/с.

2. Відповідальність за дотримання метеорологічних умов несе керівник робіт, який забезпечує використання об’єктивних методів вимірю-вання температури і швидкості руху повітря.

3. Зона санітарного розриву від населених пунктів, тварин-ницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300 м. При застосуванні аерозольних генераторів регульованої дисперсності санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах допускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших об’єктів, що підлягають санітарному захисту.

4. Забороняється застосування пестицидів для захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості а також усередині густонаселених житлових кварталів.

5. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень дозволяється тільки з 22 до 7 годин ранку.

6. Для обробки індивідуальних садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозво-лених до використання в Україні” і Доповненнями до нього.

7. Перед проведенням обробок об’єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, необхідно встановити попереджувальні знаки та оповістити людей про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні.

8.Фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин, завчасно, але не менше, ніж за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, повинні через сільські ради або особисто сповістити населення, власників пасік (Закон України «Про бджільництво» від 22.02.2000 № 1492-III), суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. В період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, необхідне встановлення попереджувальних написів.

Неповідомлення (приховування), надання неправдивої інформації про виникнення загрози населенню, сільськогосподарським тваринам при застосуванні засобів захисту рослин, а також порушення технології вирощування рослин сільськогосподарського та іншого призначення, що призвело до погіршення умов у ареалах розселення бджіл тягне за собою дисциплінарну, адміністративну (ст. 83 КУпАП Порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів та п.1,3,6 ст. 831 КУпАП Порушення законодавства про захист рослин), цивільно-правову або кримінальну відповідальність (ст. 236 ККУ «Порушення правил екологічної безпеки Порушення порядку проведення екологічної експертизи, правил екологічної безпеки2), згідно з чинним законодавством.



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua